telefon

Ne cerem scuze pentru incovenient momentan pagina cu traseul lui Horia Colibasanu se muta pe un alt server si nu va functiona corespunzator. Din 25 Aprilie va asteptam sa-l vedeti Live pe Harta !


Sustine-l pe Horia pe Everest.

AFLA CUM >>

Noi ii suntem alaturi de 4 ani.

11 Aprilie
Astazi Horia Colibasanu incepe o noua etapa de aclimatizare pentru o altitudine de 8.000 m. Horia alaturi de Peter Hamor vor urca pe Shisha Pangma (8.013m) care reprezinta varful cel mai mic dintre optmiari. In schimb are o rata de mortalitate de 8.3% care reprezinta un procent de doua ori mai mare decat pentru Everest. S-au inregistrat peste 302 de ascensiuni reusite din 1964 cand a fost escaladat prima oara pana in anul 2012.
Horia Colibășanu este singurul român care a reușit ascensiunea vârfurilor Annnapurna, K2 și Dhaulagiri, toate de peste 8.000 de metri, incluse în Top 5 vârfuri mortale din lume. Toate ascensiunile sale au fost realizate fără oxigen suplimentar și fără ghizi (șerpași). În total Horia a adus cinci premiere României !

8 Aprilie
Horia Colibasanu a incheiat prima sesiune de aclimatizare din Annapurna Track la o altitudine de 5.000m. Intoarcerea s-a realizat cu avionul in localitatea Pokhara.

2 Aprilie
Horia Colibasanu se afla in drum spre Lacul Tilicho din Nepal. Este unul din lacurile care se afla la cea mai mare altitudine fiind situat la 4.919m altitudine in regiunea Annapurna. Astfel continua prima runda de aclimatizare care se va desfasura in aceasta regiune din Nepal. Va fi o perioada destul de lunga in care echipa va trebui sa se aclimatizeze.

28 Martie
Horia Colibasanu se indreapta spre Annapurna Track si in acest moment ne trimite coordonatele GPS din Besisahar, Capitala Judetului Lamjung din Zona Gandaki punctul principal de unde se pleaca catre Annapurna. Este locul in care va incepe prima etapa de antrenament si aclimatizare, esentiala pentru o adaptare treptata la conditiile dure pe care va trebui sa le infrunte spre Vf. Everest.

27 Martie
Maine se pleaca 7 zile la aclimatizare in zona Annapurna Track. In 8 aprilie se pleaca spre Sisha.

26 Martie
Horia este in Kathmandu si stabileste impreuna cu Peter si Justin noile coordonate ale expeditiei.

25 Martie
Escala la Istanbul O penultima escala inainte de a ajunge in punctul din care vor lua un alt mijloc de transport catre Munte.

25 Martie
Astazi a inceput aventura catre Everest ! Horia este in Bucuresti la Aeroportul International Henri Coanda, urmatoarea oprirea Istanbul !

19 Martie
Horia Colibasanu va escalada Varful Everest (8.848m), fara oxigen suplimentar si fara ajutorul serpasilor. Partenerul sau va fi slovacul Peter Hámor (cu zece varfuri de 8.000m in palmares), unul dintre cei mai buni alpinisti din lume. Din cele peste 5.650 de ascensiuni reusite pe Mt. Everest, doar 173 au fost realizate fara oxigen suplimentar, adica 3%, potrivit lui Eberhard Jurgalski, o autoritate in domeniu.